Aanleg tunnel onder de A2/N2

Een filevrije Brainportregio. Dat is ons doel. Daarom bouwt de gemeente Eindhoven een tunnel onder de A2/N2.
Deze tunnel verbetert de bereikbaarheid van o.a. Eindhoven Airport Eindhoven, Brainport Industries Campus (BIC), Westfields en Flight Forum aan de westkant én het Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht aan de oostkant.


Ernstige verkeershinder door
plaatsing tunneldelen
De plaatsing van de tunneldelen onder de A2/N2 geeft echter wel eerst ernstige hinder voor het doorgaande verkeer. Van 28 juli tot 22 augustus 2022 zijn in beide richtingen minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven tussen knooppunt Batadorp en knooppunt Leenderheide. Houd rekening met 60 minuten extra reistijd.

Slimmer op weg
Slimmer op weg. Daaraan werkt Brainport Bereikbaar. Daarom krijg je deze informatie over de ernstige verkeershinder nu al. Zo kun je je voorbereiden op de hinder, bijvoorbeeld door je leveranciers of logistieke partners te informeren. Of door je medewerkers te stimuleren om in deze periode thuis te werken, vrij te nemen of de fiets te pakken. Hulp nodig bij deze voorbereidingen? Neem contact op met je mobiliteitsmakelaars of mail naar: info@brainportbereikbaar.nl 

Omleidingen deze zomer
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Voor bestemmingsverkeer is het advies om op rustige momenten te reizen, of om met alternatief vervoer naar of binnen Eindhoven te reizen. Houd de actuele reisinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis. Bekijk de website van Rijkswaterstaat en de website VanAnaarBeter.

Extra reistijd voor treinreizigers
Reizigers die de trein willen nemen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Tijdens de realisatie van de onderdoorgang A2/N2 in Eindhoven wordt er tussen Utrecht en Eindhoven op 2 trajecten aan het spoor gewerkt. Tussen 14 juli en 6 augustus rijden er geen treinen tussen Culemborg en Geldermalsen. Van 9 tot 26 augustus 2022 rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch/Tilburg. Voor de treinreizigers wordt vervangend busvervoer ingezet. ProRail, NS, de gemeente Eindhoven en Rijkswaterstaat hebben hierover een goede onderlinge afstemming, zodat de hinder voor de reizigers zoveel als mogelijk beperkt blijft.  

Meer informatie over werkzaamheden A2/N2 in de zomer 2022:

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor update

Meld je aan voor de Update mailing. Dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent!

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.