Group
BZOB, De Run, Deelvervoer

Samenrijd-app: Duurzaam, sociaal en kostenbesparend

Samenrijden naar het werk. Dan heb je minder kosten, meer gezelligheid onderweg en/of tijd om al te starten met werk of overleg. Bovendien zorgt het voor meer parkeerruimte bij jouw bedrijf en minder files in de regio. Maar hoe vind jij tussen al jouw collega’s makkelijk een reispartner? Vraag je werkgever om een Samenrijd-app!

Samenrijden stimuleren: zo doe je dat

Samenrijden met een collega levert je veel voordelen op. Je bespaart kosten en tijd. Misschien kan zelfs je tweede auto wel de deur uit. Speciaal voor werkgevers zijn er Samenrijd-apps op maat. Sommige daarvan zijn zelfs speciaal ontwikkeld voor een cluster van werkgevers met minimaal 250 werknemers. Hoort jouw bedrijf daarbij? Vraag dan of jullie Brainport Bereikbaar kunnen inschakelen. Wij helpen bij de gehele uitrol van een Samenrijd-app. Van het werven van deelnemers en het bedenken van een challenge tot de monitoring van behaalde resultaten.

Het succes van samenrijden

Werkt dat nou, zo’n app? Zeker! Vertel maar aan je werkgever: op de Campus Heijendaal in Nijmegen maken meer liefst 680 werknemers gebruik van een Samenrijd-app. Tot nu toe zijn er 4.900 gedeelde ritten gemaakt: een besparing van 240.000 gereden kilometers en 42.000 kg CO2. Voorbeelden van andere bedrijven die al een Samenrijd-app inzetten zijn: Tata Steel, het Rode Kruis Ziekenhuis, Bedrijventerrein Moerdijk, Dow Chemicals Terneuzen, Schiphol en de
Zuidas in Amsterdam.

Hoe regel je het?

Vraag je werkgever om ook de voordelen van de Samenrijd-app te benutten. Mail je bedrijfsnaam en contactgegevens aan Marc Kemink, Mobiliteitsmakelaar, via marc.kemink@brainportbereikbaar.nl; 06 20352722 of Barbara van Ardenne, Accountmanager, via barbara.vanardenne@brainportbereikbaar.nl. Zij geven alle benodigde informatie over de vervolgstappen, zoals de planning en de praktische uitvoering. Uiteraard zit je dan nog nergens aan vast. Hopelijk tot snel!

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands