Group
uniek onderzoek naar duurzaam reizen
Onderzoek

Doe mee aan een uniek onderzoek naar duurzaam reizen

Woon en werk jij in de Brainportregio en pak jij normaal de auto naar het werk? Wil je wel een keer het openbaar vervoer proberen, maar voel je drempels en onmogelijkheden? Dan zoeken wij JOU voor een uniek onderzoek naar duurzaam reizen in de Brainportregio!

Meld je aan en wij nemen contact met je op om de verwachtingen door te spreken en jouw vragen te beantwoorden.

Waarom dit onderzoek?

Het wordt steeds drukker in Eindhoven en de omliggende gemeenten. De regio groeit hard en dus loopt het op de wegen vaker vast. Daarnaast is er de uitdaging om duurzamer te gaan reizen.

Voor die uitdagingen moeten we samen met reizigers oplossingen vinden. Het Rombout Frieling Lab doet onderzoek naar die oplossingen. Daarvoor proberen we met allerlei reizigers alternatieve reisvormen uit. Zo hebben we al onderzoek gedaan naar thuiswerken en het gebruik van de fiets. Tijdens het onderzoek kijken we naar behoeften en drempels en zo proberen we passende oplossingen te bedenken. Nu zoeken we reizigers voor het onderzoek naar de alternatieve reisvorm openbaar vervoer. Mogelijk in combinatie met fiets. Doe je mee?

Wat gebeurt er na aanmelding?

Nadat je je hebt aangemeld, bellen we je om kort te bespreken wat onze bedoeling is. Vervolgens helpen wij jou bij het vinden van de beste ov-route. Je kunt zelf een dag voorstellen om met het ov te gaan. Op die ochtend komt iemand van ons team bij je langs en samen ov’en we dan naar jouw werkplek. Aan het einde van jouw werkdag reizen we weer mee naar huis.

Hoe meld ik me aan?

Meld je aan voor dit onderzoek via de webpagina van Rombout Frieling. Klik op onderstaande button om op het formulier te komen.

Heb je vragen?

Misschien vind je het antwoord hieronder al. Anders mag je altijd mailen naar duurzaamreizen@rombout.design

Wanneer is het onderzoek?
We voeren het onderzoek uit in het begin van januari 2023. Je geeft zelf aan wanneer het je schikt dat we meereizen, wij passen ons aan aan jouw schema.

Wie reist er met mij mee?
Ontwerpend onderzoeker Rombout Frieling heeft voor dit project een team van ontwerpers en onderzoekers gevormd, onder wie Govert Flint, Anne van Strien en Judith Zeeman.

Wat wordt er verstaan onder de Brainportregio?
De Brainportregio staat gelijk aan de regio Zuidoost-Brabant en omvat de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.