Group

Zelfrijdende shuttle Fabulos

Zelfrijdende shuttle Fabulos

Wat is het?
Vanaf 2024 willen we op het BZOB de zelfrijdende shuttles ʻFabulos’ laten rijden. Iedereen kan gratis meerijden. De tijden van Fabulos sluiten aan op de aankomst en het vertrek van buslijn 320 en de  werktijden van bedrijven. Het gaat om een proefproject van de gemeente en SmartwayZ.NL. Met de shuttle vervoeren we maximaal acht mensen. Fabulos volgt een vast traject over BZOB en rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Met de tijdelijke proef willen we ontdekken of en hoe zelfrijdende shuttles werken op BZOB.

Wat kost het?
Fabulos is gratis. Om de kosten te dekken en ervaringen te delen, werken verschillende overheden en vervoerders samen in landelijk en Europees verband.

Meedoen?
Voor het succes van Fabulos is het essentieel dat medewerkers weten dat de zelfrijdende shuttle er komt in 2024. Meer informatie volgt in oktober 2023. Dan is de tijdlijn voor de toelating bekend. Wil jij meer weten over Fabulos? Laat het ons weten.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands