Group

Brainport Mobility Xperience

Waar blijven toch die vliegende taxi’s? Is er nog wel vervoer nodig in de toekomst? Gaan elektrische schoenen je sneller laten lopen? Beleef en ervaar de toekomst van mobiliteit in onze regio op 4 september op de TU/e campus. Laat je inspireren door Marco te Brömmelstroet, Aniek Moonen en Maarten Steinbuch en ervaar een nieuwe kijk op ons mobiliteitssysteem. Reserveer nu je plek voor een onvergetelijke dag op de Brainport Mobility Xperience!

Beleef, ervaar, voel het

Op de Brainport Mobility Xperience draait alles om beleving. Gamechangers in de regio laten je op een unieke manier zien hoe zij naar het mobiliteitssysteem van de toekomst kijken. Van techneut tot kunstenaar, van startup tot multinational. Ontdek hoe bedrijven en organisaties omgaan met mobiliteit, zodat we groei kunnen mogelijk houden in de regio. Samen bepalen we wat realiteit wordt. Laat je inspireren en reis mee naar de toekomst.

Marco te Brömmelstroet

Schrijver, toekomstdenker en betrokken wetenschapper Marco te Brömmelstroet biedt een unieke kijk op de toekomst van mobiliteit. Als hoogleraar Stedelijke Mobiliteitstoekomsten en adviseur van het Urban Cycling Institute onderzoekt hij de relaties tussen mobiliteit, de stad en de samenleving. Fietsen is voor Marco de centrale lens waarmee hij kijkt naar hoe onderliggende verhalen ons denken beïnvloeden. Een boeiende lezing van begin tot eind door deze mede-oprichter van Lab for Thought en auteur voor De Correspondent. Mis het niet!

Aniek Moonen

Aniek Moonen is brede welvaart- en transitieexpert. Van 2021 tot 2023 was ze voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, waar ze de stem van een miljoen jongeren vertegenwoordigde in het nationale en internationale klimaatdebat. Zowel in Nederland als op internationale klimaatconferenties wist ze beleidsvorming te beïnvloeden, bijvoorbeeld door de invoering van de generatietoets.

Maarten Steinbuch

Hightech systeemwetenschapper, serial tech ondernemer en keynote spreker Maarten Steinbuch staat bekend om zijn vooruitstrevende visie op mobiliteit. Die draagt hij onder andere uit als Distinguished University Professor aan de TU/e. Als geen ander combineert hij innovatieve technologieën als elektrische en zelfrijdende voertuigen met een passie voor duurzame en efficiënte transportoplossingen.

Claim jouw gratis plek!

De belevingen houden we nog even geheim. Blijf ons volgen en je ziet er de komende tijd meer van. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt!

TU/e MetaForum Eindhoven
Woensdag 4 september
10.00 – 15.00 uur
Inclusief lunch

Meer informatie

nl_NLNederlands