Group
Tekenen van de potentiele BusinessLine routes
Deelvervoer

Stap ook in de BusinessLine

Hoe houden we de werklocaties in de Brainportregio bereikbaar? Dat is de uitdaging waar we met elkaar voor staan. De BusinessLine is de oplossing voor de forens die geen duurzaam alternatief heeft voor de auto en die niet binnen fietsafstand woont. En daarmee een interessante en relevante aanvulling op jouw huidige mobiliteitsaanbod.

Wel willen, maar niet kunnen

Veel medewerkers willen best naar hun werk fietsen, maar het is te ver. En ook het OV is niet voor iedereen een oplossing. Dus komen ze met de auto. Voor deze groep is de BusinessLine dé uitkomst. Dit collectief busvervoer rijdt direct naar en van bedrijventerreinen in de Brainportregio met haltes dichtbij de snelweg en zo min mogelijk stops. Naar verwachting rijdt de BusinessLine op bepaalde routes ook over de vluchtstrook langs de file.

Potentiële routes

In het voortraject hebben we uitvoerig onderzoek gedaan naar de routes met de meeste potentie. Daar zijn deze acht potentiële routes uit ontstaan.

Voor geïnteresseerde werkgevers gebruiken we de mobiliteitsscan om te achterhalen voor hoeveel van de werknemers de BusinessLine een goed alternatief kan zijn en van welke routes zij gebruik kunnen maken. Ook kijken we of het interessant is om een nieuwe route te onderzoeken.

Potentiele routes BusinessLine

Deelname in zes stappen

Met een blikseminventarisatie achterhalen we samen of jouw bedrijf in aanmerking komen voor deelname aan de BusinessLine. Deze inventarisatie vindt plaats tijdens een kort gesprek en kost weinig tot geen voorbereiding. Na een positieve uitkomst vervolgen we de rest van het stappenplan; de mobiliteitsscan, het realisatieplan, de routescan, de formalisatie en de start met een of meerdere BusinessLine-routes. Vervolgens kunnen de medewerkers meereizen.

Of uw medewerkers ook werkelijk instappen in de BusinessLine is onder andere afhankelijk van hoe de BusinessLine gecommuniceerd wordt met deze groep. Wij ondersteunen jullie graag met tips en tools om deze gedragsverandering bij de medewerkers te stimuleren.

Interessante downloads

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands