Group
Onderzoek

Gemeente thuiswerkdag

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen standaard naar kantoor gaan, is omdat ze het contact met collega’s anders missen. Zowel vanuit het functionele als het sociale aspect. Uit diverse onderzoeken blijkt dat thuiswerken voor mensen onder andere ongezellig voelt, alsof je er alleen voor staat. Het functionele contact kan grotendeels blijven bestaan als men thuis werkt. Maar het sociale aspect kunnen we moeilijk vervangen. Of toch wel?

Aanpak

Uit naam van de gemeente Gemert-Bakel zijn alle inwoners uitgenodigd om thuis te werken op 23 en 30 januari. Alle relevante huishoudens (6.000 adressen) ontvingen een uitnodiging inclusief gratis koffievoucher. In het hele dorp hingen posters en bij de Barista stond een herkenbare vlag. Deze actie kan men bijna niet gemist hebben!

Resultaat

Met inzet van kentekenonderzoek is 3 weken lang (geanonimiseerd) het rijgedrag van auto’s in de gemeente in kaart gebracht. Twee voormetingen en 1 thuiswerkdag zijn geregistreerd door twee camera’s op de N272 richting en vanuit Eindhoven. Na evaluatie van registratie bleven 1.600 automobilisten over voor de interventie. Er is een significante daling van 14% van reizende forenzen op de thuiswerk maandag.

Deze interventie in jouw gemeente?

De thuiswerkdag heeft in Gemert-Bakel geleid tot veelbelovende resultaten. Brainport Bereikbaar wil onderzoeken of de effecten ook gevonden worden als de interventies in een andere gemeente worden uitgerold. Daarom bieden wij twee gemeenten nu een eenmalig aanbod. Wij rollen de acties kosteloos uit onder inwoners in jouw gemeente! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus wees er snel bij.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands