Group
Slim en innovatief

BouwHub groeit door!

Gepubliceerd op 8 maart 2023

De BouwHub in Eindhoven is jarig! Precies een jaar geleden werd de hub geopend door VolkerWessels en Gemeente Eindhoven. Het doel? Minder ritten de stad in, vollere vrachtwagens en minder CO2-uitstoot.

De BouwHub wordt al gebruikt voor de projecten:

  • Donna op Bouwveld P
  • Strijp-S van bouwbedrijf Wessels Zeist
  • De Bankier in Tilburg van Huybregts Relou in samenwerking met Raab Karcher
  • Daarnaast gaat Stam en de Koning de BouwHub gebruiken voor de toren Niko op Strijp-S, een woontoren van maar liefst 109 meter hoog!

De BouwHub in Eindhoven is volop in beweging. Natuurlijk doet Brainport Bereikbaar mee. Samen met SmartwayZ.NL zijn we met lokale bouwers en de BouwHub een living lab gestart. Daarbij vragen we bouwbedrijven om gegevens over hun ritten te delen. ‘Met die data kunnen de gemeente en de bouwbedrijven slimme acties inzetten om het bouwverkeer efficiënter en duurzamer de stad in te krijgen’, zegt onze collega Chris Bannink, projectleider Slimme Logistiek.

Meer weten? Neem contact op met Chris Bannink via chris.bannink@brainportbereikbaar.nl.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands