Group
ISA_8, auto, kilometerteller
Slim en innovatief

Nooit meer te hard rijden met ISA-auto's

Gepubliceerd op 20 oktober 2022

Oeps, toch weer een boete te pakken. Rij jij ook wel eens onbewust te hard? Dat hoeft in de toekomst niet meer. Met de ‘intelligente snelheidsassistentie’ (ISA) in je auto rij je comfortabel en zonder zorgen over onbewuste snelheidsovertredingen. Vanaf 2024 is ISA verplicht in alle voertuigen. Om dit systeem optimaal te laten werken zijn er Praktijktesten ISA-auto’s.

Isa-proof

Voor een goed werkende ISA moet niet alleen de technologie in de auto werken, ook de snelheidsborden en digitale snelheidskaarten moeten goed op orde zijn. We zijn heel benieuwd in hoeverre we al ISA-proof zijn. Daarom wordt er op een aantal wegen in Eindhoven, Helmond en Tilburg sinds september 2022 getest hoe goed de systemen werken. Dit gebeurt onder andere bij schoolzones, 30km wegen en invalswegen.

Gezamenlijk testen belangrijk

Er zijn veel partijen in verschillende rollen nodig om deze praktijktest uit te voeren. Dit is belangrijk omdat de hele keten op orde moet zijn. De praktijktest wordt in samenwerking gerealiseerd door Provincie Overijssel, Gemeente Eindhoven, Gemeente Enschede, Gemeente Borne, Gemeente Helmond, Gemeente Tilburg, Nationaal Dataportaal Wegverkeer/Nationaal Wegenbestand, Brainport Bereikbaar, SmartwayZ.NL, V-Tron B.V., HR Groep Streetcare, VIA Traffic Solutions Software, Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en CROW.

Meer weten? Klik hier! 

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands