Group
Reisgedrag, Slim en innovatief

Opbrengst Brainport Fietschallenge overhandigd aan Longfonds

Gepubliceerd op 7 juli 2023

723.497 fietskilometers afgelegd

Op donderdag 6 juli 2023 werd de opbrengst van de Brainport Fietschallenge officieel bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in wielercafé Cyklist. De bijeen gefietste kilometers geregistreerd in de SJEES-App leverden in totaal 26.662,70 euro op. Een bedrag dat geheel ten goede komt aan Longfonds. In aanwezigheid van diverse vertegenwoordigers en deelnemers aan de fietschallenge werd de cheque overhandigd aan Géraud Klaassen, Partnership Manager van Longfonds en projectleider Renée Kool.

De fietschallenge is onderdeel van de mobiliteitscampagne ‘Geef jezelf meer lucht, geef de regio meer lucht’, die op 11 mei van start ging. Met behulp van de SJEES-app werden de fietskilometers automatisch geregistreerd, waardoor de deelnemers enkel hoefden te trappen om geld in te zamelen voor Longfonds. Klaassen was zeer verheugd met het opgehaalde bedrag: “Geweldig dat zoveel deelnemers een enorm bedrag bij elkaar hebben gefietst voor Longfonds! We zijn enorm blij met deze fantastische bijdrage voor het onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen. En we hopen natuurlijk dat deelnemers door deze challenge geïnspireerd zijn om vaker op de fiets te stappen en de auto te laten staan. Dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor de luchtkwaliteit. Van gezonde lucht profiteren we allemaal.”

Hoewel de fietschallenge nu is afgelopen, blijven de campagne en de SJEES-app nog actief. De app met bijbehorende voordelen is voorlopig nog te gebruiken, vertelt Joost Beenker, vertegenwoordiger van Brainport Bereikbaar: “Inwoners kunnen de app downloaden en met hun fietskilometers punten sparen en kans maken op mooie prijzen. We hopen hiermee te bereiken dat steeds meer mensen de fiets pakken en een nieuwe mobiliteitsgewoonte gaan ontwikkelen. Op de fiets naar het werk maar ook voor de korte ritjes.”

Noodzaak landt bij werkgevers

Etiënne Lataster, programmamanager van Ons Brabant Fietst, kijkt tevreden terug op de campagne. “Hoewel we regelmatig de marketing en communicatie rondom fietsactivaties realiseren, zijn we bijzonder trots op dit resultaat. We hebben landelijke exposure gekregen, een goede campagne neergezet en laten zien dat er in de Brainportregio hard gewerkt wordt aan een mobiliteitstransitie. De ontwikkeling van de SJEES-app sluit mooi aan bij onze andere en Brabant-brede activiteiten om meer Brabanders op te fiets te krijgen. En de media-aandacht fungeerde als vliegwiel. Zo zien we bijvoorbeeld een stijging in het aantal aanvragen naar de SJEES e-bike probeeractie voor bedrijven. De doelstelling én noodzaak om Brabanders op de fiets en uit de auto te krijgen, begint nu ook bij werkgevers door te dringen. Aan ons om hierbij de ondersteuning te blijven bieden.”

Bekijk de resultaten!

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands