Group
Fietser in bos fietspad
Reisgedrag

Thuiswerkadvies: doe effe niet normaal!

Gepubliceerd op 10 februari 2022

Eind februari vervallen in Nederland bijna alle covidmaatregelen. Nederland kan er eindelijk weer op uit: naar het werk, de kroeg, het theater in en op vakantie. Natuurlijk is dat heerlijk en voor iedereen prettig. Maar doen we – net zoals begin 2020 – net of alles weer normaal is? Paul Veelenturf – programmamanager Brainport Bereikbaar – is meer dan duidelijk: Doe effe niet normaal!

En, stappen we weer massaal de auto in om in spitsfiles geïrriteerd naar het werk te rijden? Mijn advies: ga niet terug naar het oude normaal. Diverse enquêtes en onderzoeken hebben al aangetoond dat forensen – waar mogelijk – gemiddeld 2-3 dagen structureel thuis willen en kunnen werken. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar ook minder files en betere werkprestaties. Metingen laten ook zien dat bij minder reizen de luchtkwaliteit aantoonbaar beter wordt en de CO2- uitstoot door verkeer afneemt. Daarnaast ligt er het advies om na covid hard te werken aan onze fysieke en mentale gezondheid. En dat geldt zeker ook voor ons nieuwe reisgedrag.

Dus ik ga lekker drie dagen per week structureel thuiswerken op mijn knusse en goed ingerichte werkplek op zolder. Op maandag ga ik – na de spits – naar Eindhoven om met de collega’s van Brainport Bereikbaar te werken aan de uitvoering van het programma. En op woensdag of vrijdag ga ik in de regio met projectleiders, stuurgroep leden en stakeholders aan de slag. We werken dan samen aan onze mobiliteitstransitie; meer thuis/meer mijden, meer spreiden en meer duurzaam rijden. Als ik ga reizen dan vertrek ik na 9.30 uur, rijd ik op mijn e-bike naar het station, reis kort met het ov en neem het laatste stuk de benenwagen. Effe niet normaal doen dus. Wel slimmer en gezonder!

Paul Veelenturf
Programmamanager Brainport Bereikbaar

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands