Brainport groeit!

28-09-2022

Brainport groeit al jaren harder dan de rest van Nederland. Blijft dat zo? En hoeveel groei kan ons systeem eigenlijk aan? Brainport Bereikbaar zoekt oplossingen om niet stil te komen staan.

Slimmer naar je werk met de e-bike probeeractie

23-09-2022

Goedkoper, gezonder, duurzaam en verrassend snel. Op een e-bike naar je werk is een perfecte mobiliteitsoplossing. Zeker in onze steeds drukkere Brainportregio. 15-20 kilometer afstand is prima te doen met een e-bike en op een speed pedelec kom je zelfs nog een stuk verder. Om dat te stimuleren biedt Brainport Bereikbaar een gratis e-bike probeeractie aan.

Fietsen op 1!

07-09-2022

Onze E-bike probeeractie start deze maand! Het is weer een zichtbare actie van Brainport Bereikbaar om het fietsen in de regio te stimuleren. Achter de schermen gebeurt nog veel meer. Projectleider Fiets Joost Beenker vertelt waarom.

Gedrag veranderen, hoe doe je dat? 

10-08-20222

‘Om de regio Brainport bereikbaar te houden, moeten we ons gedrag veranderen. Vaker de fiets pakken. Meer met het ov. Hoe doe je dat eigenlijk? Gedrag veranderen?’ Anja Hannema geeft antwoord op deze vraag. Anja is bij Brainport Bereikbaar projectleider Structurele Gedragsverandering. ‘Dat houdt in dat ik met mijn collega’s antwoorden zoek op de vraag hoe je binnen de mobiliteitstransitie structureel gedrag verandert.’

Van data naar BusinessLine

26-07-2022

Snel, duurzaam en comfortabel reizen: het kan met BusinessLines. Deze bussen brengen werknemers vanuit de regio naar grotere bedrijventerreinen in en rond Eindhoven. Extra aantrekkelijk: op sommige stukken rijdt de BusinessLine over de busbaan en vluchtstrook. Lángs files dus. Daarnaast zijn het directe routes met weinig stops en zonder overstap. De afgelopen maanden is er volop mee getest. En daarmee hebben we nu de drempels en drijfveren, succesfactoren en voordelen voor reizigers in beeld. Hét vertrekpunt voor een grootschaliger uitrol dit najaar. 

22 september: Brainport Bereikbaar Event

25-07-2022

Ben jij erbij op 22 september in de Cacaofabriek in Helmond? Aanmelden voor het event kan nog tot 16 september. Samen met de gamechangers van bedrijven, kennisinstellingen en overheden laten we zien wat we vandaag al kunnen doen om de regio bereikbaar te houden.

Gluren bij de buren: Maastricht

17 mei 2022

Benen in plaats van banden. #Posifiets. Zero emissie stadslogistiek. En uiteraard de welbekende gastvrijheid. Dat zijn de ingrediënten waarmee ondernemers en gemeente Maastricht zorgen voor een duurzaam bereikbare binnenstad. Brainport Bereikbaar reisde samen met ondernemers uit de Eindhovense binnenstad naar Maastricht.

Kettingvraag: Hoe helpt data ons in het nemen van de juiste beslissingen?

10 mei 2022

Data maakt het mogelijk om snel verbanden te leggen. Waardoor een oplossing voor het ene probleem ook heel waardevol wordt voor het andere. Met slimme oplossingen en dus met data houden we Nederland bewoonbaar, leefbaar, duurzaam en dus bereikbaar.

Waarschijnlijk een oneindige weg...

29 april 2022

Staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, mevr. Vivianne Heijnen, publiceerde recent de Voortgangsbrief Duurzame Mobiliteit. De noodzaak van de mobiliteitstransitie en het belang van een goed functionerend mobiliteitssysteem staan daarin centraal. Maar wat is een transitie? Wat kunnen we nu al doen en wat is de next step? En hoe doen we dat in Brainport? 

BouwHub Eindhoven officieel geopend

Dinsdag 8 maart

Op maandag 7 maart is de nieuwe BouwHub op industrieterrein De Hurk in Eindhoven geopend, door de gemeente Eindhoven en VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML). Brainport Bereikbaar is samen met SmartwayZ.NL betrokken om het gebruik van de BouwHub de komende jaren te stimuleren.

Thuiswerkadvies: doe effe niet normaal!

16 februari 2022

Eind februari vervallen in Nederland bijna alle covidmaatregelen. Nederland kan er eindelijk weer op uit: naar het werk, de kroeg, het theater in en op vakantie. Natuurlijk is dat heerlijk en voor iedereen prettig. Maar doen we – net zoals begin 2020 - net of alles weer normaal is? 

Kritisch gekeken naar de deelauto

9 december 2021

In recente artikelen lezen we dat deelauto’s nauwelijks worden gebruikt. Toch blijken ze populairder dan het lijkt. Lees hieronder een aantal verschillende perspectieven. Ter inspiratie tevens een video uit de oude doos over de eerste electrische auto van Nederland.

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor update

Meld je aan voor de Update mailing. Dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent!

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.