Praktijktest ISA-auto’s: nooit meer te hard rijden

Oeps, toch weer een boete te pakken. Rij jij ook wel eens onbewust te hard? Dat hoeft in de toekomst niet meer. Doe je mee met de Praktijktest ISA-auto’s? 

Met de ‘intelligente snelheidsassistentie’ (ISA) in je auto rij je comfortabel en zonder zorgen over onbewuste snelheidsovertredingen. Vanaf 2024 is ISA verplicht in alle voertuigen. Om dit systeem optimaal te laten werken start in september de Praktijktest ISA-auto’s. 

ISA-proof

Voor een goed werkende ISA moet niet alleen de technologie in de auto werken, ook de snelheidsborden en digitale snelheidskaarten moeten goed op orde zijn. We zijn heel benieuwd in hoeverre we al ISA-proof zijn. Daarom gaan we op een aantal wegen in Eindhoven, Helmond en Tilburg vanaf september 2022 testen hoe goed de systemen werken. Dit gebeurt onder andere bij schoolzones, 30km wegen en invalswegen. In dezelfde praktijktest rijden we met ISA-auto’s op N-wegen in Overijssel en in Enschede en Borne. In totaal gaan er in de test 20 auto’s met ISA rijden. In het najaar 2022 verwachten we de eerste resultaten.

Gezamenlijk testen belangrijk

Er zijn veel partijen in verschillende rollen nodig om deze praktijktest uit te voeren. Dit is belangrijk omdat de hele keten op orde moet zijn. De praktijktest wordt in samenwerking gerealiseerd door Provincie Overijssel, gemeente Eindhoven, gemeente Enschede, gemeente Borne, gemeente Helmond, gemeente Tilburg, Nationaal Dataportaal Wegverkeer/Nationaal Wegenbestand, Brainport Bereikbaar, SmartWayZ.NL, V-tron, HR groep Streetcare en VIA Traffic Solutions Software, Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool Arnhem Nijmegen, CROW.

Meer weten of meedoen? Kijk op https://praktijkproefisa.nl

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan, dan ben je er als eerste bij.

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.