Group

Werkgebonden personenmobiliteit

Rapportage- verplichting

Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers met meer dan 100 medewerkers verplicht om werkgebonden mobiliteit te rapporteren aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), welke in lijn ligt met de afspraken van het Klimaatakkoord. Deze verplichting is gericht op het inzichtelijk maken én uiteindelijk verminderen van de CO2-uitstoot. De rapportageverplichting streeft naar een reductie van 1,5 megaton CO2-emissie tegen 2030. 

Naast zakelijke ritten is het ook verplicht om woon-werkkilometers te rapporteren. Privékilometers, grijze kentekens en het vervoer van hulpdiensten hoeft niet gerapporteerd te worden.  

  • Xx ondernemers hebben de scan al uitgevoerd.  
  • Hoeveel procent van xx aantal bedrijven in de regio kunnen auto’s vervangen voor fietsen?  
  • Xxx nog een cijfer feitje benoemen

Hoe start je met rapporteren? 

Als onafhankelijke organisatie adviseren wij gemeenten, organisaties en zorginstellingen bij het inzichtelijk krijgen van de huidige mobiliteit, het signaleren van kansen en verbeteringen in de huidige mobiliteitsvormen en een passende rapportagetool. Dit advies brengen we uit aan de hand van onze gratis en onafhankelijke mobiliteitsscan. Op basis van onder andere postcodegegevens van jouw werknemers zie je in één oogopslag wat de meest effectieve vervolgstappen zijn. Dit stemmen we natuurlijk af op de specifieke ambities en vraagstukken van jouw organisatie. Samen vinden we de slimme oplossingen die zorgen voor resultaat.  

Gratis en vrijblijvende mobiliteitsscan 

In 3 stappen een gratis en vrijblijvende mobiliteitsscan:  

  1. Download hier het template voor het aanleveren van de postcodes en vul deze in. 
  2. Vul hieronder je gegevens in. (In een contactformulier op de website) 
  3. Stuur het template ingevuld retour in antwoord op ons bevestigingsmailtje.  

Binnen twee weken voeren we de scan gratis en vrijblijvend voor je uit, in de tussentijd nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen om de scan met je door te nemen. Lukt het niet met het invullen van het template? Ook daar ondersteunen we je graag bij, laat het ons weten in het opmerkingenveld of een checkbox? 

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands