Group

Regionaal reisonderzoek

Wat fijn dat je mee wilt doen met het reisonderzoek van Brainport Bereikbaar! Je helpt hiermee de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant te verbeteren én je maakt kans op een mooie Veloretti-fiets. Fijn voor jou en voor de hele regio.

Meedoen in drie stappen

Meedoen is heel makkelijk. Volg de volgende drie stappen en je maakt al kans op een fiets.

 1. Download de app SESAMO. Deze is beschikbaar in de Google Play store en in de App Store voor Apple
 2. Meld je aan, voer de activatiecode BRAINPORT in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord
 3. Sta de locatievoorzieningen en meldingen toe, zodat we je reizen in kaart kunnen brengen

Als je de app vanaf 1 september tot 15 oktober 2023 minstens 4 weken op je telefoon laat staan, dan maak je kans op één van de vijf fietsen van Veloretti die wij verloten. Verder hoef je helemaal niks te doen!

Scan de QR-code en download de app

Code: BRAINPORT

Win een fiets!

Help jij ons op weg met het regionale reisonderzoek? Dan helpen wij jou op weg met een toffe fiets! In totaal verloten wij vijf fietsen van het merk Veloretti onder de deelnemers. Ben jij geselecteerd? Dan krijg je daar op 15 oktober 2023 een melding van in de SESAMO-app.

Extra leuk: kies zelf je fiets!

Als je gewonnen hebt, mag je zelf een keuze maken uit een niet-elektrische fiets van Veloretti. Dat kan een fiets voor dames, heren of kinderen zijn. Inclusief een slot, verlichting en een bel. Zo kun je fijn en veilig op pad.

Waarom dit onderzoek?

Brainport Bereikbaar is een overheidsprogramma. Wij hebben als doel om de regio Zuidoost-Brabant goed bereikbaar te houden, ondanks dat er steeds meer mensen en bedrijven bijkomen. En daarbij betrekken we jou, als inwoner van de regio! Met dit onderzoek achterhalen we hoe en waar er veel gereisd wordt en waar knelpunten zitten. Op basis daarvan bieden we slimme oplossingen op maat voor de regio. Met de uitkomsten kunnen wij bijvoorbeeld zien:

 • Waar nieuwe fietspaden gewenst zijn;
 • waar deelvervoer of een nieuwe buslijn handig is;
 • waar het verkeerslicht sneller op groen moet springen;
 • en nog veel meer om de mobiliteit in de regio te verduurzamen!

 

 

Alles wat je wilt weten

Veelgestelde vragen

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om mee te doen?

 • Je woont en/of werkt in de Brainportregio (Zuidoost-Brabant).
 • Je bent 16 jaar of ouder.
 • Je beschikt over een geschikte smartphone met het besturingssysteem Android of iOS.
 • Je downloadt de app SESAMO en geeft toestemming om berichten te sturen en je locatie gedurende vier weken te volgen.
 • Je houdt de app actief op je telefoon gedurende de onderzoeksperiode (tenminste vier weken tot en met 15 oktober).
 • Je laat je GPS/locatievoorzieningen en wifi aanstaan op je telefoon tijdens de onderzoeksperiode.

In welke periode kan ik meedoen met het onderzoek?

Je kunt de app nu al downloaden! Het onderzoek loopt van 1 september 2023 tot 15 oktober 2023. Als je deelneemt dan verleen je minimaal vier weken lang inzicht in je reisgedrag. Je kunt beginnen met het onderzoek van 1 tot 17 september 2023. Tot die tijd kun je dus de app downloaden en meedoen met de winactie. Daarna ben je helaas te laat.

Welke gegevens verzamelen jullie van mij?

Met de app SESAMO wordt je reisgedrag in kaart gebracht. De app registreert wanneer je reist, hoe je dat doet (wandelen, fiets, openbaar vervoer, auto) en van waar tot waar je reist. Dit gebeurt anoniem. Wij zien niet wie jij bent en dat de gemaakte reizen van jou zijn. Wij verzamelen het grotere plaatje van de hele regio. Je kunt zelf wel je individuele reizen inzien via de app.

Doe je mee met de winactie en win je één van de vijf fietsen? Dan hebben we wel je naam, contactgegevens en adres nodig, zodat we de fiets kunnen bestellen en op jouw adres kunnen laten bezorgen.

Hoe werkt de winactie?

Onder deelnemers die minimaal vier weken meedoen met het onderzoek worden er vijf fietsen verloot. In totaal kunnen er maximaal 2.000 mensen deelnemen aan de actie. De winnaar wordt in de SESAMO-app bekendgemaakt op 15 oktober. Je mag per persoon maar één keer meedoen, dus je kunt maximaal één fiets winnen.

Hoe weet ik of mijn registratie goed gelukt is?

Kijk in de app of je ritten geregistreerd worden. Zie je geen ritten? Dan gaat er iets mis. Bij ‘veelgestelde vragen’ in de app zie je welke telefooninstellingen je kunt wijzigen zodat de ritten goed geregistreerd worden.

Waar kan ik terecht met andere vragen?

Heb je vragen over de app, bijvoorbeeld omdat je ergens tegenaan loopt in de app? Stel ze dat direct aan de makers van de app via info@mobidot.nl. Heb je andere vragen over het onderzoek, dan kun je terecht bij Brainport Bereikbaar via onderzoek@brainportbereikbaar.nl.

Jouw reis wordt slimmer, leuker, sneller of soepeler!

Gebruik de code BRAINPORT in de SESAMO-app. Zo kom je bij het ‘Brainport Reisonderzoek’.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands