Group
Deelvervoer, Gedrag, Onderzoek

Test deelmobiliteit met de pop-up hub!

Wil jouw gemeente of organisatie aan de slag met deelmobiliteit? Dan kun je vanaf nu experimenteren met de tijdelijke pop-up hub van Brainport Bereikbaar. Flexibel inzetbaar en met een modulaire opbouw. Inclusief ondersteuning bij bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken. 

Samen rijden, de ‘last mile’ op de deelfiets, met de deelscooter naar collectief vervoer: mooie oplossingen voor een beter bereikbare en vitalere regio en het bestrijden van mobiliteitsarmoede. Maar hoe start je daarmee? Is een mobiliteitshub nodig en waar zet je die? Aan welke voorzieningen is behoefte? Om daarmee te experimenteren is er nu de pop-up hub van Brainport Bereikbaar. Een ideale kans om heel laagdrempelig te onderzoeken of en hoe een hub in jouw gemeente kansrijk is.

Centraal punt en testplatform

De pop-up hub bestaat uit verschillende modules die naar wens kunnen worden opgebouwd. Er kan zelfs een kleinere hub worden geplaatst om een mini-netwerk te realiseren. Hoe je de pop-up hub ook neerzet: het is een centraal punt én platform om te experimenteren met onder andere deelmobiliteit. Je kunt bijvoorbeeld testen op welke locatie een fietsenstalling ideaal is. Of onderzoeken of er behoefte is aan deelauto’s. Ook andere oplossingen zoals F’kes meerijden kunnen aan de hub worden toegevoegd. Het is bovendien een plek met veel attentiewaarde waardoor gesprekken over deelmobiliteit sneller op gang komen. Tot slot geeft het je de gelegenheid aansluiting te vinden met andere gemeenten die al een vaste hub hebben.

Begeleiding bij experimenteren

Brainport Bereikbaar ontwikkelde de pop-up hub speciaal voor de 21 gemeenten in de Brainportregio. Wij werken aan resultaat op straat. Ofwel: concrete mobiliteitsoplossingen waar gemeenten ook echt de effecten van kunnen zien en meten. De pop-up hub hoort daarbij, daarom zorgen we ook voor ondersteuning en begeleiding bij de experimenten. We verzamelen data en betrekken de reizigers bij het experiment. Zodat de gemeente na de inzet van de pop-up hub een voorziening kan plaatsen die ook echt voldoet aan de behoeften van de reiziger. Zo wordt maatschappelijk geld nuttig besteed. Verder kunnen ook werkgevers uit je gemeente deze pop-up hub gebruiken. Bijvoorbeeld door te experimenteren met haltes voor collectief besloten vervoer en vanpooling.

Plan snel een afspraak in!

Je kunt de pop-up hub heel flexibel inzetten, maar wie eerst komt eerst maalt. Mail dus direct naar Pierre.vanVeggel@brainportbereikbaar.nl. Hij gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Reserveer de pop-up hub!

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands