Group

Samen fietsen voor meer lucht

Fietschallenge voor werkgevers

Samen met veel werkgevers in de regio fietsen we van 11 mei tot 30 juni voor meer frisse lucht voor onszelf en voor de regio. Simpelweg omdat het de gezondheid, vitaliteit én de bereikbaarheid van organisaties verbetert. Met de Brainport Fietschallenge kun je als werkgever in de Brainportregio jouw medewerkers enthousiasmeren om vaker op de fiets te komen. We verzamelen geld in voor Longfonds.
Er is een gratis aanbod beschikbaar bestaande uit een toolbox met communicatiematerialen, een e-bikeprobeeractie en de Sjees-app. Met deze app verdienen medewerkers die fietsen punten en worden ze uitgedaagd te blijven fietsen.

Waarom deze challenge

De Brainportregio groeit snel en daarmee groeien ook de problemen van bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Fietsen kent veel voordelen. Het is goedkoper, gezonder, duurzaam en verrassend snel (zeker in stedelijk gebied). Kortom: een slim alternatief voor het woon-werkverkeer. Tijd om op de pedalen te stappen!

Wat houdt de challenge in

Tijdens de challenge laten we de auto 50 dagen staan en pakken we (vaker) de fiets. Hoe meer fietskilometers, hoe meer donaties er worden gedaan aan Longfonds. De fietskilometers worden gemeten met de Sjees-app, een splinternieuwe fiets-app speciaal ontwikkeld voor de Brainportregio. Deelnemers krijgen inzicht in het aantal gefietste kilometers en die van het bedrijf. Ze maken bovendien kans op fantastische prijzen. Jouw medewerkers trappen dus niet alleen voor Longfonds, maar ook voor zichzelf. Als werkgever kun je ook je steentje bijdragen door extra te doneren per gefietste kilometer en zo je fietsende medewerkers belonen.

Doe mee met de Brainport Fietschallenge!

Hoe werkt de challenge

  • Stap 1: Maak je interesse kenbaar via fiets@brainportbereikbaar.nl en meld je aan voor één van onze webinars.
  • Stap 2: We informeren je over de challenge en de voordelen om mee te doen.
  • Stap 3: We maken concrete afspraken over deelname, geven uitleg over de app en kijken samen naar de doelstellingen voor jouw organisatie.
  • Stap 4: We zorgen voor kant-en-klare online communicatie & leuke aankleding voor in je bedrijf. Daarvoor hebben we een toolbox ontwikkeld.
  • Stap 5: Vanaf 11 mei: op de pedalen!
  • Stap 6: Op 6 juli maken we de eindstand bekend.

Ja, ik heb interesse!

Fietschallenge

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waarom Longfonds?

De Brainportregio groeit snel en daarmee groeien ook de problemen van bereikbaarheid en luchtkwaliteit:

  • Bij 1 op de 5 kinderen komt hun astma door luchtvervuiling
  • 50 kinderen per dag krijgen de diagnose astma (19.000 kinderen per jaar)
  • 2.800 ernstig benauwde kinderen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis
  • 600.000 kinderen en volwassenen samen hebben astma Tijd voor actie! Met de fietschallenge zamelen we geld in voor Longfonds én zorgen we direct voor minder CO2- uitstoot.

Over de actie

De fietschallenge is een actie van Brainport Bereikbaar.

nl_NLNederlands