Group

Een e-bike reserveren via je werkgever

Doet jouw werkgever mee aan de e-bike probeeractie van Brainport Bereikbaar? Reserveer je fiets via de link bij je werkgever en probeer een week lang gratis een e-bike naar het werk. Er zijn diverse type fietsen beschikbaar. Denk ook aan een speed pedelec of e-bakfiets.

Informatie voor de werkgever

Als werkgever kan je nu een gratis e-bike probeeractie aanvragen en jouw medewerkers het een week lang laten uitproberen.

Reserveer nu!

Waarom deze actie?

De Brainportregio is druk. Het verkeer staat steeds vaker vast en we moeten met z’n allen toe naar een oplossing om het wegennetwerk te ontlasten. Brainport Bereikbaar kijkt in opdracht van en in samenwerking met 21 gemeenten naar verschillende slimme en duurzame reisoplossingen. Een voorbeeld daarvan is met de fiets naar het werk toe gaan. Daarom is er nu voor inwoners die tot 15 à 20 kilometer van het werk wonen een gratis e-bike probeeractie. Deze actie loopt via de werkgever.

Dankzij de e-bike probeeractie van Brainport Bereikbaar kan jij kijken of fietsen naar het werk wat voor jou is. Ervaar hoe leuk, gezond en duurzaam slimmer reizen kan zijn! Dus doet jouw werkgever mee, reserveer dan direct jouw fiets!

Werk je in West-Brabant, Noordoost-Brabant of Tilburg? Neem dan eens een kijkje op deze website

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de actie?

 • Meld je aan via het reserveringsportaal en vul je gegevens in.
 • Kies een uitgiftelocatie bij jou in de buurt
 • Kies de elektrische fiets die het beste bij je past
 • Selecteer de periode waarin je de e-bike wil proberen.
 • Download vervolgens de app zodat je via je telefoon je e-bike van het slot kan halen, én weer op slot kan zetten. De app vind je via de bevestigingsmail.
 • Haal de e-bike op de afgesproken datum op bij het gekozen uitgiftepunt.
 • Veel plezier met fietsen!

Kan ik gratis deelnemen?

 • Ja, de actie is helemaal gratis.

Waarom doen jullie deze probeeractie?

 • De Brainportregio bereikbaar houden, dat willen we allemaal. Maar dan vraagt het ook van ons allemaal een slimme keuze: de auto moet (af en toe) plaatsmaken voor de fiets. Concreet betekent dit dat je een week lang een e-bike mag uitproberen om naar het werk te fietsen. Naast dat het bijdraagt aan de bereikbaarheid is het natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond, goed voor het milieu en je bespaart op brandstofkosten.

Wat houdt deze probeeractie in?

 • Forenzen die dagelijks de auto als vervoersmiddel gebruiken voor het woon-werkverkeer, kunnen een week lang een e-bike proberen. De e-bike is een goed en reëel alternatief als je tot 15 à 20 kilometer van het werk woont.

Hoe lang loopt de actie?

 • De actie is beschikbaar vanaf 20 maart 2024 en loopt tot 31 oktober 2024.

Kan ik meerdere keren meedoen?

 • Nee, het is niet mogelijk om vaker dan één keer deel te nemen. Zo geven we zoveel mogelijk inwoners de kans om een e-bike naar het werk te proberen.

Wat moet ik doen na het reserveren?

 • Na het reserveren krijg je een bevestiging. Hierin staat waar en wanneer je jouw e-bike kunt ophalen. Download vervolgens de app waarmee je de fiets kan ontgrendelen.

Kan ik mijn reservering ook ongedaan maken?

 • Ja, dat is mogelijk. In de bevestiging staat een link om jouw reservering te annuleren.

Kan ik de fiets ook op een andere dag ophalen dan in de bevestiging staat?

 • Nee, dat kan helaas niet. We werken met vaste inlever- en uitgiftedagen

Ik heb pech onderweg. Wat moet ik doen?

 • Erg vervelend, maar gelukkig beschikken we over een pechservice.

Wat als de e-bike kapot gaat, gestolen wordt of als ik andere problemen heb met de e-bike?

 • Is er tijdens de probeerweek iets mis met de e-bike? Dan neem je contact op met de supportdesk

Wat kan ik als werkgever doen om mijn medewerkers meer te laten fietsen?

 • Met het bijbehorende communicatiemateriaal informeer je medewerkers over de actie en geef je ze de kans één week een e-bike te proberen. Daarnaast kun je fietsen aantrekkelijker maken met een lease-regeling of speciale reiskostenvergoeding voor mensen die op de fiets komen. Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers en informeer bij een mobiliteitsmakelaar over de mogelijkheden.

Wat doet Brainport Bereikbaar?

 • Wij faciliteren en stimuleren mobiliteitsoplossingen die beter, sneller, schoner en gezonder zijn. Geen beloftes voor de toekomst maar resultaat op straat. Dat lukt ons niet alleen. We betrekken reizigers, werkgevers, onderwijsinstellingen en de logistieke sector. We werken samen met en in opdracht van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en SmartwayZ.NL.

Kunnen we ook met andere acties van Brainport Bereikbaar meedoen?

 • De e-bike probeeractie is één van de eerste acties die we de komende periode uitrollen in de regio. Er komen zeker nog meer acties aan. Je kunt je via www.brainportbereikbaar.nl aanmelden voor de maandelijkse update of neem contact met de mobiliteitsmakelaar. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste acties

Hoe zit het met privacy?

 • Om deel te kunnen nemen aan de E-bike probeeractie verzamelt om persoonsgegevens. Deze gegevens hebben zij nodig voor het reserveren van een e-bike, een goede serviceverlening en monitoring. Lees hier het privacy statement van.

De e-bike probeeractie is een initiatief van Brainport Bereikbaar in samenwerking met Ons Brabant Fietst.

nl_NLNederlands