Group

Eén week gratis op de e-bike naar het werk!

Woon jij tot zo’n 15 à 20 km van je werk? En pak jij meestal de auto? Probeer dan nu eens de fiets via een fietsenwinkel bij jou in de buurt!

Reserveer nu!

Een e-bike reserveren via je werkgever of gemeente

Doet jouw werkgever of gemeente mee aan de e-bike probeeractie van Brainport Bereikbaar? Reserveer hier je fiets en probeer een week lang gratis een e-bike naar het werk.

Reserveer nu!

Informatie voor de werkgever

Als werkgever kan je nu een gratis e-bike probeeractie aanvragen en jouw medewerkers het een week lang laten uitproberen.

Reserveer nu!

Koop nu je e-bike en krijg tot wel €300 korting op fietsaccessoires!*

Kostenbesparend, gezond en duurzaam: ben jij na de e-bike probeeractie ook overtuigd van de vele voordelen van fietsen? En wil je overgaan tot aanschaf van een elektrische fiets? Koop dan nu een e-bike bij een van de deelnemende fietsenwinkels en ontvang tijdens de actieperiode tot wel €300 korting op handige fietsaccessoires!

De Brainportregio is druk. Het verkeer staat steeds vaker vast en we moeten met z’n allen toe naar een oplossing om het wegennetwerk te ontlasten. Brainport Bereikbaar kijkt in opdracht van en in samenwerking met 21 gemeenten naar verschillende slimme en duurzame reisoplossingen. Een voorbeeld daarvan is met de fiets naar het werk toe gaan. Daarom is er nu voor inwoners die tot 15 à 20 kilometer van het werk wonen een gratis e-bike probeeractie.
Dankzij de e-bike probeeractie van Brainport Bereikbaar kan jij kijken of fietsen naar het werk wat voor jou is. Ervaar hoe leuk, gezond en duurzaam slimmer reizen kan zijn!
Dus woon jij tot zo’n 15 à 20 km van je werk? En pak jij meestal de auto? Meld je dan nu aan en probeer eens de fiets! Je kan rechtstreeks een fiets reserveren via een fietsenwinkel in de buurt. Doet je werkgever of gemeente mee dan kan het via je werkgever.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt de actie?

  • Meld je aan via het reserveringsportaal en vul je gegevens in.
  • Kies een uitgiftelocatie bij jou in de buurt
  • Kies de elektrische fiets die het beste bij je past
  • Selecteer de periode waarin je de e-bike wil proberen.
  • Haal de e-bike op de afgesproken datum op bij het gekozen uitgiftepunt.
  • Veel plezier met fietsen!

Kan ik gratis deelnemen?

Ja, de actie is helemaal gratis.

Waarom doen jullie deze probeeractie?

De Brainportregio bereikbaar houden, dat willen we allemaal. Maar dan vraagt het ook van ons allemaal een slimme keuze: de auto moet (af en toe) plaatsmaken voor de fiets. Concreet betekent dit dat je een week lang een e-bike mag uitproberen om naar het werk te fietsen. Naast dat het bijdraagt aan de bereikbaarheid is het natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond, goed voor het milieu en je bespaart op brandstofkosten.

Wat houdt deze probeeractie in?

Forenzen die dagelijks de auto als vervoersmiddel gebruiken voor het woon-werkverkeer, kunnen een week lang een e-bike testen. De e-bike is een goed en reëel alternatief voor als je tot 15 a 20 kilometer van het werk woont.

Hoe lang loopt de actie?

De actie loopt tot 31 december 2023.

Kan ik meerdere keren meedoen?

Nee, het is niet mogelijk om vaker dan één keer deel te nemen. Zo geven we zoveel mogelijk inwoners de kans om een e-bike naar het werk te proberen.

Wat moet ik doen na het reserveren?

Na het reserveren krijg je een bevestiging. Hierin staat waar en wanneer je jouw e-bike kunt ophalen. Ook staat hierin je reserveringsnummer. Zorg dat je dat bij de hand hebt als je de fiets gaat ophalen.

Kan ik mijn reservering ook ongedaan maken?

Ja, dat is mogelijk. In de bevestiging staat een link om jouw reservering te annuleren. Of neem contact op met de supportdesk van De Boom en het Meer:
support@deboomenhetmeer.nl of 085 8769024.

Kan ik de fiets ook op een andere dag ophalen dan in de bevestiging staat?

Nee, dat kan helaas niet. We werken met vaste inlever- en uitgiftedagen waarop we tijd reserveren om de fietsen te controleren. Zo zijn we er zeker van dat de volgende gebruiker een e-bike in topconditie krijgt.

Ik heb pech onderweg. Wat moet ik doen?

Erg vervelend, maar gelukkig beschikt De Boom en het Meer over een pechservice. Je wordt opgehaald en naar je bestemming gebracht. Bel 085 – 8769024 om direct iemand van de supportdesk te spreken. Buiten kantooruren kun je rechtstreeks contact opnemen met ENRA Alarmservice. ENRA verzorgt voor de Boom en het Meer de pechservice. Bel in dat geval 088 8778044.  ENRA vraag mogelijk naar een polisnummer/ verzekeringsnummer. Deze vind je terug in de bevestiging.

Wat als de e-bike kapot gaat, gestolen wordt of als ik andere problemen heb met de e-bike?

Is er tijdens de probeerweek iets mis met de e-bike? Dan neem je contact op met de uitgiftelocatie of de supportdesk van De Boom en het Meer. Bel 085 8769024 om direct iemand van de supportdesk te spreken of support@deboomenhetmeer.nl

Kan je e-bike niet worden gerepareerd, dan regelt De Boom en het Meer binnen 24 uur een vervangende e-bike.

Wat kan ik als werkgever doen om mijn medewerkers meer te laten fietsen?

Voor werkgevers hebben we speciale in-house e-bike probeerpools. Met het bijbehorende communicatiemateriaal informeer je medewerkers over de actie en geef je ze de kans één week een e-bike te proberen. Daarnaast kun je fietsen aantrekkelijker maken met een lease-regeling of speciale reiskostenvergoeding voor mensen die op de fiets komen. Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers en informeer bij een mobiliteitsmakelaar over de mogelijkheden.

Wat doet Brainport Bereikbaar?

Wij faciliteren en stimuleren mobiliteitsoplossingen die beter, sneller, schoner en gezonder zijn. Geen beloftes voor de toekomst maar resultaat op straat. Dat lukt ons niet alleen. We betrekken reizigers, werkgevers, onderwijsinstellingen en de logistieke sector. We werken samen met en in opdracht van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en SmartwayZ.NL.

Kunnen we ook met andere acties van Brainport Bereikbaar meedoen?

De e-bike probeeractie is één van de eerste acties die we de komende periode uitrollen in de regio. Er komen zeker nog meer acties aan. Je kunt je via www.brainportbereikbaar.nl aanmelden voor de maandelijkse update. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste acties.

Hoe zit het met privacy?

Om deel te kunnen nemen aan de E-bike probeeractie verzamelt vraagt de Boom en het Meer om persoonsgegevens. Deze gegevens hebben zij nodig voor het reserveren van een e-bike, een goede serviceverlening en monitoring. Lees hier het privacy statement van De Boom en het Meer. Jouw gegevens worden voor geen enkel ander doel gebruikt.

Brainport Bereikbaar heeft geen toegang tot jouw gegevens. Wij krijgen alleen de beschikking over volledige geanonimiseerde data ten behoeve van het monitoren en evalueren van de probeeractie. In de enquête na afloop van de probeeractie krijg je wel de vraag of je bereid bent om mee te werken aan vervolgonderzoek van Brainport Bereikbaar. Mocht je hiervoor toestemming geven, dan ontvangen we jouw mailadres en kan een medewerker van Brainport Bereikbaar hierover met jou contact opnemen.

De e-bike probeeractie is een initiatief van Brainport Bereikbaar, in samenwerking met Ons Brabant Fietst en gefaciliteerd door De Boom en het Meer.

nl_NLNederlands