Group
Reisgedrag

Wat is de toekomst voor de binnenstad van Eindhoven?

Gepubliceerd op 5 december 2022

”Groener, grotere terrassen, meer ruimte voor kunst en cultuur. Is dat dé toekomst voor de binnenstad van Eindhoven? En horen auto’s en bussen daar nog wel bij?” 

‘Absoluut’, zegt onze mobiliteitsmakelaar Jan Waalen. ‘Eindhoven wil namelijk in alle opzichten aantrekkelijk zijn voor bezoekers. Daar hoort bij dat je gastvrij bent voor iedereen. Dus ook voor mensen die echt aangewezen zijn op de auto. Tegelijkertijd hebben we ruimte nodig om de stad leuker te maken. Want een goed winkelaanbod is niet meer genoeg om bezoekers te trekken. Daar zijn ook evenementen voor nodig of voorstellingen, gezellige restaurants, heerlijke parken. Minder asfalt dus. De truc zit in de combinatie: ruimte maken én gastvrij blijven. Bijvoorbeeld door mensen die niet persé een auto nodig hebben te verleiden om een andere manier van reizen te kiezen. Lopen, fietsen, treinen of met de bus!’

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands