Group
Travel behavior

Wat is de toekomst voor de binnenstad van Eindhoven?

Gepubliceerd op 5 December 2022

”Groener, grotere terrassen, meer ruimte voor kunst en cultuur. Is dat dé toekomst voor de binnenstad van Eindhoven? En horen auto’s en bussen daar nog wel bij?” 

‘Absoluut’, zegt onze mobiliteitsmakelaar Jan Waalen. ‘Eindhoven wil namelijk in alle opzichten aantrekkelijk zijn voor bezoekers. Daar hoort bij dat je gastvrij bent voor iedereen. Dus ook voor mensen die echt aangewezen zijn op de auto. Tegelijkertijd hebben we ruimte nodig om de stad leuker te maken. Want een goed winkelaanbod is niet meer genoeg om bezoekers te trekken. Daar zijn ook evenementen voor nodig of voorstellingen, gezellige restaurants, heerlijke parken. Minder asfalt dus. De truc zit in de combinatie: ruimte maken én gastvrij blijven. Bijvoorbeeld door mensen die niet persé een auto nodig hebben te verleiden om een andere manier van reizen te kiezen. Lopen, fietsen, treinen of met de bus!’

To collaborate?
Cool! Contact us!

Do you want to keep Brainport accessible? Join us. We would be happy to discuss this with you. To work on opportunities, innovations and solutions. Because we can only do that together. Contact us at info@brainportbereikbaar.nl.

read more
en_GBEnglish (UK)