Group
uniek onderzoek naar duurzaam reizen
Slim en innovatief

Eerste proefritten met de BusinessLines

Gepubliceerd op 4 oktober 2022

BusinessLines zijn comfortabele bussen, die met minder haltes naar de bedrijventerreinen rijden. Ideaal voor professionals! Op dit moment worden de eerste proefritten gereden.

De Brainportregio moet aantrekkelijk blijven om te wonen te recreëren en te werken. ​​Op verzoek van ASML zijn we samen met de provincie Noord-Brabant een initiatief gestart om gezamenlijk met werkgevers tot nieuwe duurzame ​vervoersvormen te komen voor hun werknemers. En daarmee de files te verminderen. ​​

De voordelen van de BusinessLines

De BusinessLine is het eerste nieuwe en duurzame Collectief Vervoer-product waarmee we de druk op het wegennet kunnen laten afnemen. Met als doel de groei van de regio niet in de weg te zitten en medewerkers een duurzaam alternatief te bieden dat beter is voor hun vitaliteit. ​De BusinessLine is gericht op werknemers die ​te ver weg wonen van de werkplek om te lopen of fietsen, voor wie OV geen goede verbinding biedt en die nu waarschijnlijk in de auto zitten. Uit onderzoek van Breda University of Applied Sciences (BUas) is duidelijk geworden waar deze potentie ligt. Dit is vertaald naar 3 routes om een BusinessLine te laten rijden.

Deel jouw mening

Er worden diverse proefritten gereden om in co-creatie met alle betrokkenen te leren en verbeteren. Deze geven enorm veel inzicht over onder andere route, halte locatie en halte omgeving. Een grootschalige pilot start zodra we samen het gevoel hebben dat we een goed product hebben. Wil je een keertje meerijden met een proefrit en jouw mening delen? Laat het gerust weten via samen@brainportbereikbaar.nl.

Op de hoogte blijven over de BusinessLine

  •  *
  •  *
    Type hier je email
Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands