Group
Reisgedrag, Slim en innovatief

Frank Lammers geeft startschot voor de Brainport Fietschallenge: “Verrekes vroeg, maar hier moet je bij zijn!”

Gepubliceerd op 11 mei 2023

Op donderdagochtend 11 mei 2023 vond de lancering van de Brainport Fietschallenge plaats. De challenge is onderdeel van de mobiliteitscampagne ‘Geef jezelf meer lucht, geef de regio meer lucht’ en heeft als doel om inwoners in de Brainportregio 50 dagen lang zoveel mogelijk te laten fietsen voor Longfonds. Inwoners zamelen dankzij hun fietskilometers geld in voor dit goede doel en geven daarnaast de regio meer lucht. De fietskilometers worden automatisch geregistreerd in de SJEES-app, waardoor inwoners alleen nog maar hoeven te trappen. Brainport Bereikbaar doneert vervolgens het bedrag dat bij elkaar is gefietst.

De fietschallenge werd gelanceerd met een bonte fietskaravaan geleid door een heuse fiets-DJ. Na het startschot vertrok de fietskaravaan naar de High Tech Campus waar werd aangesloten bij een mobiliteitsmarkt. De karavaan trekt als promotiestoet de komende dagen al fietsend door de Brainportregio. In de karavaan fietsen afgevaardigden van bedrijven, gemeenten en een promotieteam met grote billboards achter hun fiets met daarop de oproep om deel te nemen aan de fietschallenge.

Eerste donatie

Het Huis van Waalre was het decor waar Frank Lammers op geheel eigen wijze het startschot gaf. Maar niet nadat hij het woord gaf aan wethouder van Waalre Peet van de Loo, Joost Beenker van Brainport Bereikbaar en Géraud Klaassen van Longfonds. Laatstgenoemde ontving direct een briefje van € 500,- uit de broekzak van Lammers en daarmee is het eerste bedrag al binnen. “We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk geld voor Longfonds. Want dat betekent ook dat er veel kilometers zijn gefietst in de 50 dagen”, zegt Joost Beenker van Brainport Bereikbaar. “De Brainport Fietschallenge is een geweldige manier om inwoners van de regio te stimuleren om meer te fietsen.” Op 6 juli 2023 maken Brainport Bereikbaar en Longfonds samen de opbrengst bekend van de challenge.

Longfonds

Longfonds als goede doel bij de challenge werd niet voor niets gekozen. Door de drukte in de Brainportregio krijgt de regio figuurlijk steeds minder lucht meer en daalt de luchtkwaliteit. Een ernstig probleem dat vraagt om actie. “Schone lucht is van levensbelang voor mensen met een longziekte en om te voorkomen dat mensen een longziekte krijgen. Longfonds voert op dit moment campagne om astma bij kinderen te voorkomen. We zijn dan ook ontzettend blij dat Brainport Bereikbaar ons heeft gekozen als het goede doel voor deze actie” aldus Géraud Klaassen, Partnership manager van Longfonds.

Deelname bedrijven

Ook bedrijven kunnen deelnemen en medewerkers stimuleren de fiets naar het werk te pakken.  De eerste bedrijven zijn al ingeschreven, zoals Weber Beamix, Royal Haskoning en de GGD Brabant-Zuidoost. Zij hebben al een promotieteam op de stoep gehad om de SJEES-app onder de aandacht te brengen bij hun personeel. Programmamanager Etiënne Lataster van Ons Brabant Fietst: “Het is vooral ook een kans voor bedrijven om mee te doen aan deze laagdrempelige fietschallenge en zo positief bij te dragen aan een vitale organisatie en schone regio.”
Meer informatie en meedoen via www.sjees-app.nl

‘Geef jezelf meer lucht, geef de regio meer lucht’

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands