Group

Hoe hou je jouw organisatie bereikbaar? De (gratis!) Mobiliteitsscan geeft antwoord

Gepubliceerd op 5 april 2023

De file ben je zelf. Een paar jaar geleden kocht ik een boek met die toepasselijke titel. Gelukkig is die boodschap inmiddels oud nieuws voor veel werkgevers die ik spreek. In onze Brainportregio is er het besef dat we alleen samen onze bereikbaarheidsuitdagingen kunnen aanpakken. Want die uitdagingen zijn flink. Werkgevers hebben last van filedruk, van parkeerdruk en van onvoldoende of ontoereikende mobiliteitsalternatieven. Dat kost geld, tijd en goede arbeidskrachten. “Moet ik daarheen? Niet te doen”. Je hoort het een sollicitant al zeggen. En als je denkt dat dit alleen geldt rondom Eindhoven: ik ken genoeg jonge mensen die ergens niet willen werken omdat ze daar niet met het ov kunnen komen. Dat zet een rem op de economische groei van onze regio.

Het moet dus sneller, slimmer, gezonder. En daar werk ik als mobiliteitsmakelaar vanuit het overheidsprogramma Brainport Bereikbaar aan mee. Met vier collega’s denk ik- helemaal vrijblijvend en dus voor niks –  mee met elke organisatie die wil werken aan de eigen en regionale mobiliteitsuitdaging. En het mooie is: er zijn zoveel kansen! Met onze mobiliteitsscan krijg je daar inzichten in. De scan brengt in beeld hoe werknemers nu reizen en hoe ze zouden kunnen reizen. Vaak is het al een eyeopener om op een kaartje te zien waar je werknemers vandaan komen. En vaak liggen verbetermogelijkheden voor het oprapen. Een goede parkeerruimte voor fietsen bijvoorbeeld. Een oplaadpunt voor e-bikes. Een ruimte waar je je kunt omkleden. Dat zijn eerste stappen waar ik je als mobiliteitsmakelaar graag bij help. Maar er kunnen ook grotere vraagstukken uitkomen. Je ontdekt bijvoorbeeld dat mensen niet willen fietsen omdat ze de weg onveilig vinden. Of dat ze de bus niet pakken omdat er geen goede verbinding is naar huis. Dat los je alleen niet op. Maar jouw scan geeft ons de inzichten om er wel iets aan te doen. Hoe meer scans we hebben, hoe beter we weten wat er in een gebied speelt. En hoe groter de kans dat daar een gezamenlijke oplossing voor komt. Bijvoorbeeld een beter fietspad of een eigen BusinessLine als blijkt dat daar genoeg potentie voor is.

Zo werkt die mobiliteitsscan twee kanten uit: naar je eigen organisatie én naar de regio. De wil om met elkaar de gebiedsontwikkeling van Brainport Regio te versterken is er, dat merken wij elke dag in de praktijk. Dus zet je met ons ook deze stap? Het kost je niet veel (tijd) en levert je veel op! Wat precies? Je hoort het op het Mobility Congres! Schrijf je hier in voor mijn presentatie.

(p.s.: nu al aan de slag? Kijk snel op brainportbereikbaar.nl onder acties).

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands