Group
Slim en innovatief

“Mobiliteitsscan: een mooie start voor je mobiliteitsbeleid”

Gepubliceerd op 17 mei 2023

Als leverancier van auto-onderdelen het gebruik van de fiets stimuleren? Jazeker! Het hoort voor Geevers Auto Parts bij goed werkgeverschap en duurzaam verantwoord ondernemen. Jessica Mevissen vertelt hier waarom. 

“Een onderneming staat niet op zichzelf. Daarom kijken we verder dan onze eigen belangen. We willen ook bijdragen aan de vitaliteit van onze mensen, aan een gezonde en veilige omgeving en aan een goede bereikbaarheid van Veldhoven, legt Jessica Mevissen uit. ‘Dat begint bij onze eigen mobiliteitsoplossingen. Het Brabant Mobiliteitsnetwerk en Brainport Bereikbaar helpen ons daarbij.”

Van scan tot plan

In 2022 voerde BMN (Brabant Mobiliteitsnetwerk) bijvoorbeeld een mobiliteitsscan uit voor Geevers. “Een mooie start voor ons mobiliteitsbeleid, want het gaf ons waardevolle inzichten. Zo bleek dat veel medewerkers in theorie op de fiets naar onze locatie kunnen komen. Daarop hielpen BMN en de leasemaatschappij ons bij het maken van een fietsplan met leasefietsen. We vinden het mooi dat we daarmee een e-bike financieel haalbaar maken voor al onze werknemers.”

Sneller op de zaak

In oktober 2022 lanceerde Geevers het fietsplan. Tegelijkertijd werd een e-bike probeeractie vanuit Brainport Bereikbaar ingezet. ‘Daarmee konden medewerkers een week lang gratis een e-bike proberen. Zo ontdekten meerdere medewerkers dat ze met de elektrische fiets sneller op kantoor waren. Zoals Sanne, die met een elektrische bakfiets minder tijd nodig had om 4,4 kilometer woon-werkafstand af te leggen. Ze heeft nu een bakfiets via de leaseregeling en geniet daar volop van. Net als haar kinderen.’

Laatste drempels weg

Geevers blijft het fietsplan promoten. ‘We leggen steeds de voordelen uit: in vitaliteit, in kostenbesparing en in het voorkomen van parkeerproblemen. We hopen op minimaal een verdubbeling van het aantal medewerkers dat een leasefiets aanschaft en gebruikt. Daarom gaan we ook onze fietsenstalling vergroten.’ Jessica raadt het iedereen aan om naar andere mobiliteitsoplossingen te kijken. ‘BMN en Brainport Bereikbaar staan daarbij voor elk bedrijf in Veldhoven klaar. Probeer het: het kost minder en levert meer op dan je misschien denkt!’

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands