Group

Samen werken aan een gastvrije binnenstad!

Gepubliceerd op 5 oktober 2023

Nieuw! Vanaf nu is er een Kennislab Gastvrij en Duurzaam Bereikbare Binnenstad. Het doel? Samen werken aan één strategie en tegelijkertijd concreet aan de slag met acties. Met het lab slaan het Masterplan Mobiliteit van de gemeente Eindhoven en de Binnenstadscampagne van Brainport Bereikbaar de handen in elkaar. De opkomst tijdens de eerste bijeenkomst mocht er zijn. En de resultaten en afspraken ook. Lees hier meer.

Onderzoeken of exploitatie van een beveiligde fietsenstalling interessant is. Kijken of een parkeergarage bij een groot evenement kan dienen als tijdelijke fietsenstalling. Vanaf 1 januari samen één campagne voeren om mensen te verleiden met duurzame mobiliteit naar de stad te komen. Het zijn een paar van de eerste concrete acties die voortkomen uit het Kennislab Gastvrij en Duurzaam Bereikbare Binnenstad. En er volgen er zeker nog meer. Tegelijkertijd werken de deelnemers samen aan een langjarige strategie voor de binnenstad.

Grote opkomst bevestigt noodzaak

Dat spraken op 5 oktober de deelnemers aan het Kennislab met elkaar af. Onder hen vertegenwoordigers van organisaties die in de binnenstad bezoek ontvangen. Zoals PSV, het Muziekgebouw en Pathé. En mensen uit de hotelbranche, de horecasector, de evenementenbranche en de retail. Natuurlijk waren er ook andere partijen die er belang bij hebben dat de binnenstad bereikbaar blijft. Zoals Gemeente Eindhoven en Hermes. Vanuit het programma Maastricht Bereikbaar deelde Jelle Ummels kennis en ervaring met de aanwezigen. De grote opkomst bevestigt de behoefte en noodzaak. Er volgt dan ook snel een nieuwe bijeenkomst om nog meer acties te bepalen en snel uit te voeren. We houden je daarvan natuurlijk op de hoogte.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands