Group
BusinessLine ontbijtsessie noordwest napraten
Eindhoven Noordwest

Waarom moeilijk doen als het samen kan? De collectieve BusinessLine

Gepubliceerd op 15 maart 2023

Het is druk op de weg in de hele Brainportregio. Ook in Noordwest. Daardoor lopen werkgevers tegen diverse mobiliteitsuitdagingen aan. Slechte bereikbaarheid, werknemers die laat komen of afhaken, tijd- en dus geldverlies. Hoe lossen we dat op? Het helpt als er minder mensen met de auto naar het werk gaan. Maar vaak is het te ver om te fietsen of het openbaar vervoer is geen optie vanwege slechte aansluitingen. Het probleem alleen oplossen brengt veel organisatie en vooral veel kosten met zich mee.

Wat dan wel? De uitdagingen collectief aanpakken! Dat is precies wat we vanuit het programma Brainport Bereikbaar doen met de BusinessLine. Lees mee hoe.

Aan de slag!
Op de ochtend van 8 maart organiseerden we voor 13 werkgevers uit Noordwest een (heerlijke) ontbijtsessie in het BIC. Het doel? Achterhalen welke mobiliteitsuitdagingen in Noordwest spelen en onderzoeken of een collectieve aanpak een uitkomst is.

Enthousiasme gewekt

Bij binnenkomst gingen de deelnemers meteen aan de slag: op een poster gaven ze hun uitdagingen aan. Strepen maar! Het enthousiasme voor de BusinessLine als een oplossing voor de mobiliteitsproblemen van werkgevers in Noordwest is tijdens de ochtendsessie goed gewekt. Een aantal reacties van de aanwezigen:

  • ‘We zijn zelf al bezig om persoonlijk vervoer aan te bieden maar niet vanuit een collectief. Terwijl dat de BusinessLine juist echt erg interessant maakt’
  • ‘Om dit zelf te organiseren, hebben we te weinig medewerkers. Maar als er een lijn rijdt stappen we graag in!’
  • ‘Ons probleem zit nu vooral op de last mile naar kantoor. De BusinessLine kan dichtbij genoeg komen om dat probleem weg te nemen’
usinessline ontbijtsessie over collectief vervoer noordwest

En nu?

Nu gaan we écht aan de slag. Met een blikseminventarisatie tijdens een kort gesprek achterhalen we of een organisatie in aanmerking komt voor deelname aan de BusinessLine. Bij een positieve uitkomst vervolgen we de rest van het stappenplan: de mobiliteitsscan, het realisatieplan, de routescan, de formalisatie en de start met een of meerdere BusinessLine-routes. Vervolgens kunnen de medewerkers meereizen. Of medewerkers ook echt instappen in de BusinessLine hangt onder andere af van hoe de BusinessLine gecommuniceerd wordt. Daarom ondersteunen we werkgevers met tips en tools ook om deze gedragsverandering bij werknemers te stimuleren.

Urgentie

Heb je interesse, start dan snel met de eerste stappen. Voor zomer ’23 moet de collectieve potentie bekend zijn. Alleen tot dan is er tijd om invloed uit te oefenen op de oplossing.

Waar rijdt de BusinessLine?

Deze collectieve besloten busvervoeroplossing rijdt direct naar en van bedrijventerreinen in de Brainportregio. Met haltes dicht bij de snelweg en zo min mogelijk stops. Naar verwachting rijdt de BusinessLine op bepaalde routes ook over de vluchtstrook langs de file. Er zijn al een aantal routes onderzocht. Samen met deelnemende werkgevers bepalen we met welke routes we starten.

Deze collectieve besloten busvervoer oplossing rijdt direct naar en van bedrijventerreinen in de Brainportregio met haltes dichtbij de snelweg en zo min mogelijk stops. Naar verwachting rijdt de BusinessLine op bepaalde routes ook over de vluchtstrook langs de file. Er zijn een aantal routes reeds onderzocht. Samen met deelnemende werkgevers bepalen we met welke routes gestart wordt.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands