Group

De thuiswerkdeurhanger

Reistijd wordt vaak als verloren tijd gezien. Het is een pijnpunt voor velen bleek uit onze gedragsanalyse. Hetzelfde onderzoek wees uit dat men zich thuis beter kan concentreren en efficiënter werkt dan op kantoor. Toch werkt nog lang niet iedereen thuis. De reistijd en de nadelen rondom concentratie en efficiëntie op kantoor zijn signalen van verloren tijd.

Aanpak

Verloren tijd is de hoofdtrigger in deze interventie om thuiswerken te stimuleren. Bij thuiskomst is de frustratie van de reiziger het grootste. Hij heeft op kantoor niet alles kunnen doen wat hij wilde en hij is ook nog eens lang onderweg geweest, pfff. Na het openen van zijn voordeur ziet hij de deurhanger op de mat liggen. “Welkom thuis, hoe was je reis? Die autorit is zonde van je tijd, toch? Wat had jij in de verloren tijd willen doen?”. De vragen op de deurhanger zijn bedoeld om de reiziger aan het denken te zetten. De oproep op de deurhanger is het inplannen van een (vaste) thuiswerkdag.

Alle woningen in Bakel, Milheeze en de Rips Bakel ontvingen een deurhanger. Uitgezonderd van woningen met een nee/nee sticker en verzorgingshuizen. In totaal werden 3.000 deurhangers uitgedeeld.

Resultaat

Met inzet van kentekenonderzoek is 3 weken lang (geanonimiseerd) het rijgedrag van auto’s in de gemeente in kaart gebracht. Twee voormetingen en 1 thuiswerkdag zijn geregistreerd door 2 camera’s op de N607 richting en vanuit Eindhoven. Na evaluatie van registratie bleven 615 automobilisten over voor de interventie. Er is een daling van 20,8% aan reisbewegingen geregistreerd na uitvoering van de interventie. Dat maakt de interventie veelbelovend.

Deze interventie in jouw gemeente?

De deurhanger heeft in Gemert-Bakel geleid tot veelbelovende resultaten. Brainport Bereikbaar wil onderzoeken of de effecten ook gevonden worden als de interventies in een andere gemeente worden uitgerold. Daarom bieden wij twee gemeenten nu een eenmalig aanbod. Wij rollen de acties kosteloos uit onder inwoners in jouw gemeente! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus wees er snel bij.

Disclaimer: er is nog een extra meting nodig om uitspraken te kunnen doen over de daling aan reisbewegingen. Ook is het resultaat niet 100% te verbinden aan de deurhanger, omdat we van de geregistreerde forenzen niet exact kunnen herleiden wie de hanger gezien heeft.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands