Group

Fietsen houdt je mentaal gezond.

Fiets je fris

Fietsen is goed voor je lichaam én je brein!

Steeds meer mensen in de Brainportregio overwegen om uit de auto en op de fiets te stappen. Dat is logisch, want fietsen is hartstikke goed voor je. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je brein. Fietsen vermindert stress en geeft je energie. Niet voor niets zijn fietsers de gelukkigste reizigers.

Fietsen vermindert stress en bevordert een heerlijk fris gevoel. Toch hebben veel mensen een zetje nodig om de auto te laten staan en heerlijk te gaan fietsen. Verandering kan nu eenmaal lastig zijn. Daarom helpt Brainport Bereikbaar bij die overstap. Wij gunnen alle inwoners van Brainport dat frisse gevoel in hun hoofd!

Fietsfeitjes

✅ In Nederland is het gemiddeld 338 dagen per jaar ideaal fietsweer. Het regent slechts 7% van de tijd. De kans dat je onderweg nat wordt, is dus minimaal!

✅ Fietsen zorgt voor verschillende positieve veranderingen in je lichaam. Terwijl je trapt, stimuleer je de bloedcirculatie in je lijf en krijgt je brein een boost van zuurstof. Dit verbetert je concentratievermogen en je geheugen.

✅ Fietsen helpt om even los te komen van je werk of andere dagelijkse bezigheden. Het is een momentje voor jezelf in de natuur en frisse buitenlucht. Dat geeft je energie voor je werk en de ruimte om volle aandacht aan je privéleven te geven.

Onze fietscampagnes

We stimuleren het fietsen in de Brainportregio op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met de inzet van gerichte campagnes. Zoals ‘De Metal Coach‘ en ‘Fris in je hoofd‘. Beide campagnes roepen op tot actie voor en door alle inwoners. Zodat we samen de fiets omarmen als dagelijkse vervoersoptie.

Campagne: De Metal Coach

Mental coach nodig? Nee joh! Pak de Metal Coach! Met de campagne De Metal Coach zetten we de fiets als Nederlands icoon in tegen mentale druk. We creëren bewustwording over de positieve effecten van fietsen en de verfrissende effecten van de buitenlucht. De boodschap? Het enige wat je nodig hebt, staat gewoon bij je in de schuur: je vertrouwde stalen ros. “Let’s work-out the burn-out.”

(Gedrags)interventie: Fris in je hoofd

In Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren besteden we extra aandacht aan het overstappen naar de fiets. We nodigen mensen uit om bij Team Fris te komen en over te stappen van de auto naar de fiets.

Benieuwd hoe we fietsen ook op andere manieren stimuleren? Of zoek je acties om jouw collega’s op de fiets te krijgen? Kijk hier.

nl_NLNederlands