Group
Reisgedrag, Slim en innovatief

Deelauto’s voor alle inwoners van Gemert-Bakel

Gepubliceerd op 2 oktober 2023

In de gemeente Gemert-Bakel zijn er vanaf 2 oktober elektrische deelauto’s beschikbaar bij het gemeentehuis in Gemert. Gemert-Bakel is de eerste gemeente in de Peelregio die van start gaat met elektrische deelauto’s die voor elke inwoner toegankelijk zijn. Gemeente Gemert-Bakel, Brainport Bereikbaar en OnzeAuto werken hierin nauw samen en onderzoeken door middel van een interessepeiling of er meer belangstelling is om elektrische auto’s te delen met inwoners en organisaties.

Waarom autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om je wekelijkse boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie!

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 euro per maand. De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand! Autodelen is ook voor jongeren een interessante optie, je hebt niet te maken met vaste maandelijkse lasten of een hoge aanschafwaarde.

Waar staan de deelauto’s?

Op dit moment staan er al 2 deelauto’s bij het gemeentehuis in Gemert. Ook op andere locaties kunnen er deelauto’s worden geplaatst. Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden bijgeplaatst. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten. Vul de interessepeiling in op https://www.onzeauto.com/ik-wil-autodelen-in/gemert-bakel, hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jouw buurt ook een deelauto komt!

Feestelijke lancering op 2 oktober bij het gemeentehuis

Op maandag 2 oktober worden de deelauto’s officieel in gebruik genomen door wethouder Bankers. “Deelauto’s is een betaalbare en duurzame manier van verplaatsen en het stimuleert inwoners om zich meer bewust te worden van de wijze waarop ze zich verplaatsen.” aldus wethouder Bankers. Iedereen die belangstelling heeft en meer wil weten over deelauto’s is van harte uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal een team van OnzeAuto aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Ook kun je ervaren hoe het is om gebruik te maken van deelauto’s.

Bekijk de voordelen

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands