Group

MaaS

Mobiliteitsdiensten op Strijp-S

Deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking met Mobility-S.

De mobiliteitsbehoefte van werknemers en werkgevers verandert

Steeds meer medewerkers willen flexibel van A naar B. Ze hebben behoefte aan gemak, verschillende vervoersvormen en eenvoudig declareren. Ook veranderen de reispatronen van medewerkers. Er wordt meer thuisgewerkt en er vinden minder ritten plaats met een vaste herkomst en bestemming.

Werkgevers willen steeds vaker laten zien dat ze groen en innovatief zijn, minder gedoe met declaraties en, zeker vanwege de arbeidsmarkt, mobiliteit bieden die aansluit bij de behoeften van (potentiële) werknemers. Ook willen ze inzicht in de CO2-uitstoot, o.a. vanwege eigen duurzaamheidsdoelstellingen en nieuwe overheidsregelingen.

MaaS voorziet in de veranderde behoefte

Mobility as a Service (MaaS) is het aanbod van flexibele mobiliteitsdiensten op maat via één digitaal platform. Hiermee kun je makkelijk vervoer plannen, boeken, reizen en betalen. Dat is handig als je verschillende soorten vervoer wilt combineren, bijvoorbeeld ov en deelvervoer. Het resultaat: Duurzaam reizen van deur-tot-deur op maat.

Er zijn steeds meer organisaties die MaaS voor u kunnen bieden. Op de markt is een aantal verschillende MaaS-aanbieders met elk een eigen aanbod. Dit aanbod biedt onder andere mogelijkheden tot het gebruik van ov, deelmobiliteit, tanken in binnen- en/of buitenland en parkeren. Het aanbod verschilt natuurlijk per aanbieder. Bijvoorbeeld met welke deelvervoerders er wordt samengewerkt, of tanken in het buitenland vergoed kan worden, etc. De MaaS-aanbieders proberen het zakelijk reizen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor zowel de werknemer als werkgever, waarbij er via een app (werknemer) of dashboard (werkgever) direct inzicht gegeven wordt in gemaakte reizen, de modal split en CO2-uitstoot. En alle soorten reizen worden direct gedeclareerd!

Mobiliteit as a Service biedt voordelen voor werkgevers én medewerkers!

Brainport Bereikbaar adviseert en ondersteunt bij uitrol MaaS in 2023

Brainport Bereikbaar is het mobiliteitsprogramma dat zorgt voor een optimale doorstroming en bereikbaarheid van de regio. We werken in opdracht van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant aan verschillende projecten, waaronder MaaS.

Om MaaS in de regio goed uit te kunnen rollen biedt Brainport Bereikbaar een gratis ontzorgingspakket met:

  • Advies op maat voor uw bedrijf,
  • Hulp bij keuze MaaS-aanbieder
  • Ondersteuning bij de uitvoering van MaaS

Zo kunt u MaaS faciliteren voor woon-werk verkeer en zakelijke reizen van uw werknemers. Daarmee worden zowel u als de werknemers ontzorgt. Dat levert een bijdrage aan het verduurzamen en bereikbaar houden van stad en regio.

Onze vraag aan u

Het advies, de hulp en de ondersteuning is gratis, maar we vragen ook om uw inzet en capaciteit, bijvoorbeeld bij het betrekken van uw personeel en de aansluiting van het aanbod van de aanbieder op uw organisatie. Ook de kosten van het gebruik van Mobiliteitsdiensten (MaaS en vervoer) zijn voor uw rekening.

Deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking met Mobility-S.

Samenwerken?
Tof! Neem contact met ons op!

Wil jij Brainport bereikbaar houden? Doe met ons mee. We gaan graag met je in gesprek. Om te werken aan kansen, innovaties en oplossingen. Want dat kunnen we alleen samen. Neem contact met ons op via info@brainportbereikbaar.nl.

Lees meer
nl_NLNederlands