BusinessLine

Hoe houden we de bedrijven terreinen in de Brainportregio bereikbaar? Dat is de uitdaging waar we met elkaar voor staan. De BusinessLine is de oplossing voor reizigers die hun werkplek slecht kunnen bereiken met het openbaar vervoer of de fiets.

Stappen uw medewerkers binnenkort ook in?

Waar rijdt de BusinessLine?

Er zijn tjdens het vooronderzoek in totaal 5 routes onderzocht. De eerste twee routes die we willen gaan rijden, zijn de meest kansrijke routes de daaruit zijn voortgekomen.

Route 1: ‘s-Hertogenbosch – Vught - Boxtel - De Run, Eindhoven/Veldhoven

Route 2: Uden – Veghel - Sint-Oedenrode - De Run, Eindhoven/Veldhoven

Op termijn worden ook de routes Weert, Breda/Tilburg, Son onderzocht. Wilt u ook een BusinessLine laten rijden? Laat het ons weten en we onderzoeken samen de mogelijkheid.

Voor wie is de BusinessLine?

Uw medewerkers willen best naar hun werk fietsen, maar het is veel te ver. En ook het OV is geen oplossing. Dus komen ze met de auto. Voor hen zijn BusinessLines dé uitkomst. Dit collectief busvervoer rijdt naar en van bedrijventerreinen in de Brainportregio. Kan iedereen instappen? Nee, nog niet. De BusinessLine start als besloten vervoer. Dat betekent dat een werkgever aangesloten moet zijn om medewerkers te laten meereizen. De eerste werkgevers met wie we de inzet van de BusinessLine onderzoeken zijn ASML, Philips, VDL en het Máxima Medisch Centrum. Heeft u ook interesse? Laat het ons weten!

Voordelen voor u als werkgever

U heeft misschien al een aardig mobiliteitsaanbod met diverse mogelijkheden voor medewerkers. Toch zijn er altijd medewerkers die niet voor een duurzame oplossing kunnen kiezen. Door de BusinessLine toe te voegen aan de mobiliteitsaanbod kan ook deze groep zorgen voor minder auto's op de weg.

De BusinessLine:
- helpt eraan mee dat uw locaties beter bereikbaar zijn
- verlicht de file- en parkeerdruk voor medewerkers
- draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie
- zorgt dat medewerkers op tijd en uitgerust starten
- geeft meer ruimte op je parkeerterrein. Bijvoorbeeld voor vergroening.
- kan een extra financiële prikkel zijn, als je de woon-werkvergoeding in standhoudt.

Hoe worden de routes bepaald?

De eerste routes hebben we gekozen op basis van beschikbare data. Diverse grote bedrijven op de bedrijventerreinen rond Eindhoven hebben daarvoor de postcodes van hun medewerkers geanonimiseerd met ons gedeeld. Daaruit hebben wij het aantal medewerkers gehaald die niet met de fiets of het bestaande openbaar vervoer naar hun werk kunnen, of daar meer dan twee keer langer over doen dan met de auto. En daar vervolgens de routes optimaal op afgestemd.

Wilt u de BusinessLine voor medewerkers onderzoeken? Dan doen we eenzelfde soort scan op uw data. Dit noemen we de mobiliteitsscan. Daaruit lezen we samen af of uw organisatie kan aanhaken op bestaande routes of dat er een nieuwe route moet worden ontwikkeld.

Bus over de vluchtstrook?

Hoe meer de BusinessLine de files kan vermijden, hoe groter de bertrouwbaarheid van de reistijd. We zijn dan ook in gesprek met Rijkswaterstaat om de BusinessLine bus op sommige plekken straks over de vluchtstrook te laten rijden. Niet overal kan dat of is het interessant. Maar: voor de vluchtstrook van de A50 tussen Uden en Eindhoven ziet het er goed uit. En op de drukke Kempenbaan in Veldhoven mag de bus over de busbaan. Daar rijdt de bus dus sowieso de file voorbij!

Lees ook

Een content subheading

MEER LEZEN

Lees ook

Een content subheading

Meer lezen

Lees ook

Een content subheading

Meer lezen

Een filevrije Brainportregio, dat is ons doel. En dat doen we door slimme reisoplossingen te combineren.

Aanmelden voor update

Meld je aan voor de Update mailing. Dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent!

Contact

Stadhuisplein 1
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Nederland

info@brainportbereikbaar.nl

Privacyverklaring
De gemeente Eindhoven is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door Brainport Bereikbaar. Via deze link vind je de privacyverklaring van de gemeente Eindhoven.