Group

Welke fiets past het beste bij jou?

De ideale elektrische fiets is voor iedereen anders. Want woon je in een drukke stad of in een rustiger dorp? Hoever is de afstand naar je werk? En wil je je kinderen naar de kinderopvang brengen voordat je naar het werk fietst? Bekijk hieronder ons aanbod.

E-bikes

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische motor, die tijdens het fietsen trapondersteuning biedt. Dit houdt in dat je nog wel moet trappen, maar dan een stuk gemakkelijker. Ook kun je met een e-bike een hogere snelheid halen met minder moeite dan op een gewone fiets.

Een e-bike ondersteunt tot ongeveer 25 km/u. De actieradius van je e-bike is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de accu, de leeftijd van de accu, de trapondersteuning en het weer. Met een nieuwe elektrische fiets kun je al snel minimaal zo’n 40-75 kilometer afleggen.

Speed pedelec

Een speed pedelec is ook een elektrische fiets, alleen één die trapondersteuning biedt tot 45km/u, in plaats van 25km/u bij een normale e-bike. Bij een speed pedelec heb je ook te maken met een aantal regels. Zo moet je een goedgekeurde speed pedelec helm dragen (tijdens deelname aan de
e-probeeractie wordt deze door ons verstrekt) en een rijbewijs AM hebben. Als je na de actie een speed pedelec aanschaft moet je ook het kenteken laten registeren en een WA-verzekering afsluiten.

Natuurlijk is ook de actieradius van een speed pedelec afhankelijk van meerdere factoren. Op hoge snelheid heeft een speed pedelec bovendien ook een hoger verbruik. Basisuitvoeringen van speed pedelecs hebben vaak een actieradius van 40 tot 70 kilometer.

E-bakfiets

Een e-bakfiets is populair onder ouders van jonge kinderen. Je gaat soepel op weg voor een boodschap, trapt moeiteloos richting de kinderopvang of naar de sportclubjes. Een auto is dankzij een elektrische bakfiets vaak niet meer nodig. Ook deze fiets bereikt een snelheid van 25km/u.

Bij een bakfiets is de actieradius, naast de gebruikelijke factoren, ook sterk afhankelijk van het totaalgewicht van de fiets met belading. Daarom is het geven van een standaard actieradius erg lastig. De actieradius kan dan ook variëren tussen de 40 en 75 kilometer

Handleidingen & instructies

E-bikes

Speed pedelec

E-bakfiets

nl_NLNederlands